WEST SIDE JOE & THE MEN OF SOUL – KEEP ON CLIMBIN’

‘West Side Joe’ is het pseudoniem dat de Amerikaanse zanger-gitarist en songschrijver Joe Schicke uit Fort Collins, Colorado hanteert om zijn eigen composities op plaat te zetten. Daarbij krijgt hij de muzikale support van ‘The Men Of Soul’, zijnde bassist en akoestisch gitarist Taylor Tesler en drummer Steve Amedée, een langjarig lid van de Amerikaanse rootsrockgroep ‘The Subdudes’ uit New Orleans.

Deze drie doorwinterde muzikanten hebben met het album “Keep On Climbin’” een frisse en zeer opwindende blues-, rock- en soulplaat uitgebracht waarop ze twaalf eigen composities hebben verzameld. Het is swingen, slowen en rocken vanaf het eerste nummer “Easier Than You Think” tot de laatste track “I Can’t Lose”. Voor deze plaatopname werden er trouwens heel wat sessiemuzikanten uit Colorado in de studio gehaald om er op blazers en orgel mee te spelen bij de nummers.

Tussen de eerste en laatste track krijgen we een serie mooie songs zoals de albumtiteltrack “Keep On Climbin’”, het zweterig rockende “Vacate My Heart” dat als eerste single is uitgebracht, bluesrockers “Man Down” en “Colorado Mama”, het als een gospelsong klinkende swamp bluesnummer “I Got A Letter” en onze absolute favoriete track: het door een parlando ingeleide “Give Love For Free”.

Anderzijds wordt het tempo van de songs op deze plaat ook enkele keren naar beneden gehaald in soulvolle ballads als “Come Thru”, “Raindrop Don’t Care”, het met knap blazerswerk gekruide soulnummer “Found You” en de als een soulklassieker gebrachte song “When You Get The Chance” (zie live versie op de 2e video). Het zijn stuk voor stuk leuke en originele liedjes waarin het zangtalent van Joe Schicke uitvoerig wordt geëtaleerd. Dat ‘West Side Joe & The Men Of Soul’ zich geweldig hebben geamuseerd bij de opname van deze plaat straalt eigenlijk af van elke track op dit mooie album.

(valsam)

 

 

 

 

 

 

 

 

Artiest info
Website  
 

video